ماهی قزل آلا با بیش از 180 هزار تن تولید سالانه در کشور، سهم بالایی در تولیدات آبزی پروری کشور دارد. یکی از چالشهای پرورش قزل آلا در کشور، جیره غذایی آن است. بخش زیادی از کنجاله سویای مورد نیاز کشور (حدود 90 درصد) وارداتی بوده و با پرداخت یارانه خریداری می شود. این مورد نه تنها با شرایط اقتصادی کشور همخوانی ندارد، بلکه مشکلات دیگری مانند ورود محصولات تراریخته یا آلوده به آلاینده های مختلف نیز ممکن است به وجود آید. بنابراین استفاده از منابع داخلی جهت تولید جیره آبزیان ضرورت دارد. یکی از محصولات داخلی که می تواند در جیره غذایی آبزیان استفاده شود، کنجاله پنبه دانه است. در این تحقیق کنجاله پنبه دانه به همراه اسیدهای آلی (ترکیبی از اسید سیتریک، اسید لاکتیک و سوربات پتاسیم) در جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان به عنوان جایگزین کنجاله سویا استفاده می شود و شاخصهای رشد و سلامت ماهی بررسی خواهد شد.