به منظور استفاده از منابع پروتئینی جدید، پایدار و سودمند در جیره غذایی، آزمایشی بر روی فیل ماهیان جوان پرورشی با میانگین وزن 20 گرم به مدت 60 روز اجرا خواهد شد. فیل ماهیان با جیره های غذایی آزمایشی که در آن شفیره کرم ابریشم به عنوان منبع پروتئینی، به میزان پنج، ده و پانزده درصد جایگزین پودر ماهی در جیره غذایی می شود، تغذیه خواهند شد. به منظور مقایسه اثر جایگزینی شفیره کرم ابریشم، در این آزمایش دو جیره شاهد در نظر گرفته خواهد شد که عبارتند از: جیره غذایی تجاری که فیل ماهیان در مزارع با آن تغذیه می شوند به عنوان شاهد اول و جیره غذایی که تنها با پودر ماهی به عنوان منبع پروتئینی تهیه شده به عنوان شاهد دوم و نتایج جایگزینی با نتایج حاصل از این دو تیمار مقایسه خواهد گردید. آزمایش در مخازن فایبرگلاس پر شده با آب شیرین و با سه تکرار به اجرا خواهد رسید. در پایان آزمایش غذادهی جهت بررسی رشد و سلامت ماهیان تغذیه شده با این منبع پروتئینی جایگزین شده، نخست به بیومتری ماهیان حاصل پرداخته خواهد شد تا فاکتورهای مرتبط با رشد و تولید شامل: وزن نهایی، میزان افزایش وزن، میزان رشد ویژه، ضریب تبدیل غذایی، شاخص وضعیت محاسبه گردد. همچنین به منظور آگاهی از تاثیر جایگزینی در سطح سلولی، پس از نمونه برداری از بافت روده و کبد ماهیان به بررسی بیان ژن های مرتبط با رشد (گرلین و فاکتور شبه انسولین) و سلامتی (اینترلوکین، اچ اس پی 50 و 70 ) پرداخته خواهد شد. جهت ارزیابی تاثیر بر بافت روده، با بررسی تغییر در اندازه و تعداد پرزها و ضخامت موکوس سلول های روده، تاثیر استفاده از این منبع پروتئینی در جیره غذایی فیل ماهیان تجزیه و تحلیل خواهد شد. درصورتیکه نتایج مثبت معنی داری در نتیجه استفاده از این منبع پروتئینی حاصل گردد، بررسی راهکارهای معرفی شفیره کرم ابریشم به صنعت تولید غذای ماهی جهت ادامه این پژوهش پیشنهاد خواهد شد.