بررسی وضعیت آلودگی قارچی ماهیان زینتی آب شیرین درشهرستان مشهد ارائه دهنده بهروز قره وی behroozgharavy yahoo com 1395/5/11 (1000) (0) بررسی وضعیت آلودگی قارچی ماهیان زینتی آب شیرین درشهرستان مشهد تکثیر، پرورش و تجارت ماهیان زینتی امروزه یکی از حوزه های جذب برای سرمایه گذاری و تحقیق به شمار می رود. این بررسی از فروردین تا اسفند ماه 1390، بمدت یکسال انجام گرفت. نمونه برداری بصورت تصادفی از حدود 650 قطعه ماهی از انواع مختلف زبرا دانیو( B.rerio ) ، گوپی(P.reticulata ) ، تایگر ، آنجل ، پلاتی(X.maculatus) ، دم شمشیری(X.hellerii ) ، فلاور هورن ، سیچلاید ، سوارتر ، بلاک مور وگورامی(O.gouramy ) متعلق به 6 مرکز تکثیر و پرورش مختلف انجام شد. برای بررسی آلودگی های قارچی از نواحی پوست و آبشش ماهیان استفاده شد. بیشترین قارچهای جداسازی شده در بین ماهیان نمونه برداری شده از پوست ، قارچهای مخمر ، موکور و پنی سیلیوم بودند و از قسمت آبشش تنها دو قارچ ساپروفیت مخمر و موکور جداسازی شدند. در مورد آلودگی با قارچها آنچه که مهم و حائز اهمیت است، مدیریت بهداشتی مرکز تکثیر و حوضچه های پرورشی است. که با بهبود آن می توان از کاهش تلفات ناشی از عوامل عفونی مطمئن و از ضررهای اقتصادی جلوگیری بعمل آورد.