بررسی پرورش ماهی کپور دریایی (Cyprinus carpio Linnaeus 1758) در استخرهای خاکی با آبهای لب شور و شیرین مجری عبدا حق پناه Haghpanah_a yahoo com 1395/5/11 (967) (0) بررسی پرورش ماهی کپور دریایی (Cyprinus carpio Linnaeus 1758) در استخرهای خاکی با آبهای لب شور و شیرین چکیده: به منظور دستیابی به فن آوری پرورش ماهی کپوردریایی (Cyprinus carpio Linnaeus 1758) درآب شیرین و لب شور، ماهیان کپور دریایی با تراکم 3500 قطعه در هکتار در استخرهای خاکی 4/0 هکتاری (با تراکم یکسان 1400 عدد در 4/0 هکتار) در دو تیمار و 3 تکرار از فروردین سال 1389 تا آبان ماه همان سال در استخرهای آب شیرین کارگاه تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری سد وشمگیر و از فروردین سال 1390 تا آبان ماه در استخرهای لب شور ایستگاه تحقیقاتی قره سو ذخیره سازی شدند. این دو مکان به دلیل دارا بودن آب مناسب و مطئمن و داشتن استخرهایی با اندازه و ابعاد مناسب جهت اجرای پروژه تحقیقاتی بررسی کپور دریایی در آب شیرین و لب شور در نظر گرفته شد. به منظور تغذیه کپور ماهیان در هر دو محیط پرورشی با استفاده از غذای کنسانتره GFk (خوراک دانسو) ساخت کارخانه مهدانه کرج به میزان 5 تا 10 درصد وزن بدن با دفعات غذا دهی روزانه 2 بار انجام گرفت. در این تحقیق عملکرد رشد ماهی ها در تیمارهای مورد مطالعه با استفاده از فاکتورهایی نظیر ضریب تبدیل غذایی ، متوسط رشد روزانه، افزایش وزن مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفت نتایج نشان داد ماهی کپور در سال اول پرورش در تیمار آب شیرین که با میانگین وزن 05/0±46/41 گرم ذخیره سازی شده بود در پایان دوره پرورش به میانگین وزن 10/0±49/712 گرم رسید. به همین منظور بچه ماهیانی که با میانگین وزن 07/0±74/41 گرم به استخرهای آب لب شور معرفی شدند.در پایان دوره پرورش میانگین وزن نهایی ماهیان کپور برابر 001/0±66/702 گرم بود. میانگین رشد روزانه بترتیب در استخرهای آب شیرین و لب شور برابر 44/3 گرم و40/3 گرم بود. همچنین مقدار ضریب تبدیل غذایی در تیمار آب شیرین برابر 30/2 و در آب لب شور برابر 27/2 بود. میانگین ضریب چاقی در آب شیرین برابر 06/1 و در آب لب شور 72/1 بود. میزان بازماندگی در تیمار آب شیرین برابر 83/ 81 و آب لب شور34/80 در صد بود. کلمات کلیدی: ماهی کپور دریایی، آب شیرین، آب لب شور، استخرهای خاکی