چکیده این تحقیق در بهار 1389 در مرکز تکثیرو پرورش ماهیان خاویاری شهید مرجانی و پژوهشکده اکولوژی دریای خزرانجام گردید. مراحل آماده سازی قارچ: ابتدا نمونه تخم های قارچ زده از انکوباتورهاجداسازی و سپس به آزمایشگاه منتقل گردید.پس از شستشو، محتویات تخم ها خارج گشته و پوسته ها در پتری دیش های حاوی محیط کشت YGCکشت داده شد.پس از سه روز کشت های ناخالص جداسازی و نمونه هایی از کشت های خالص مجدداً جهت بدست آوردن کشت های خالص قارج کشت داده شدو بدینوسیله کشت های خالص قارچ ساپرولگنیا بدست آمد. مراحل آماده سازی باکتری: • باکتری ها در محیط PDBکشت داده شد. • در لوله های مخصوص سانتریفوژریخته و به مدت 10دقیقه در دمای 4درجه سانتی گراد در دور 6000دوردردقیقه سانتریفوژشدند. • رسوب باکتری سه بار شستشو و سانتریفوژشده ورسوب نهایی در 5سی سی محلولPBSریخته شده و جهت تعیین غلظت با دستگاه اسپکت آماده گردید. • غلظت cfu.ml-1 107 آماده سازی شدو غلظت های 106، 105، 104 ، 103، رقیق سازی وآماده گردید. مواجهه: رقت های مورد نظر در پلیت ها کشت داده شد و سپس قطعات جدا شده قارچ در مرکز پلیت کشت داده شد. قطر پرگنه ها در پلیت درروز دوم و پنجم اندازه گیری گردید. آنالیز داده ها: جهت مقایسه قطر پرگنه ها در هر زمان از آنالیز واریانس یک طرفه وجهت بررسی تغییرات قطر پرگنه ها از tتست جفتی استفاده گردد. نتایج: نتایج نشان داد که قطر پرگنه قارچ در روزهای دوم و پنجم درغلظت 103 باکتری، تفاوت معنی داری با شاهد نداشت(p>0.05).کمترین غلظت موثر (MIC)، 104 بود و با افزایش غلظت از قطر پرگنه کاسته شده بطوریکه در غلظت 107 درروزدوم و پنجم ، قارچ رشدی نداشته و بطورکامل بلوکه شده بود.