برگزاری سیمینار علمی بیولوژی میگوی ماکرو براکیم Macrobrachium nipponense در اکوسیستم های آب شیرین و باریکه ساحلی دریای خزر استان گلستان 1394/5/25 (760) (0) برگزاری سیمینار علمی این سمینار علمی در روز شنبه مورخ 4/11/93 در سالن کنفرانس با حضور کارشناسان مرکز توسط آقای مهندس بندانی ارائه شد که در خاتمه ایشان به سوالات کارشناسان پاسخ دادند در این بررسی بیولوژی(فراوانی ،تغذیه،تخم ریزی ورشد) میگوی M. nipponense در اکوسیستم های آب شیرین (تالاب آلاگل، آلماگل، آجی گل) مد نظر قرارگرفت. تعداد 3685 عدد میگوی ماده و تعداد 3852 عدد میگوی نر بیومتری شد. محدوده طولی ابن میگو از 2/3 میلی متر تا 7/98 میلی متر متفاوت بود میگوی M. nipponense یک گونه بیگانه بوده که حضور آن درایران حداقل به بیش از ده سال می رسد. فرضیه های ورود میگوی Macrobrachium nipponense به ایران: 1- احتمال گسترش از طریق ترکمنستان به شمال شرق ایران 2- نظر به اینکه مهمترین مرکز پرورش مختلط گونه های ماهی در منطقه شهید انصاری با سابقه بیش از 35سال که در فاصله حدود 50کیلومتری جنوب تالاب انزلی قرار گرفته است، و در طی سالیان گذشته مولدین و بچه ماهیهای انگشت قد گونه های مختلف بصورت دوره ای از کشور چین و آذربایجان به این مرکز وارد شده، به نظر می رسد این احتمال وجود دارد 3- مسیر دیگری که احتمال ورود میگویM. nipponense با ایران می باشد می تواند مربوط به کارهای تحقیقاتی باشد که در خصوص میگوی M. rodenbergii در مرکز انزلی در طول 10 سال گذشته انجام می گرفت که در این راستا مولدین این میگو بطور دوره ای از بنگلادش، تایلند و احتمالاً اندونزی وارد می شدند. تغییرات کلی صید در واحد تلاش نشان داد که بیشترین مقدار CPUE در تالاب آلما گل، 95/139و کمترین آن در تالاب آجی گل، 01/123 بود .تغییرات فصلیCPUE درسه تالاب نشان داد بیشترین مقدار CPUE، 21/58 در تالاب آلما گل مربوط به فصل پاییز بود.در تالاب آلاگل بیشترین مقدار CPUE، 34/51 درفصل تابستان مشاهده شد.در تالاب آجی گل بیشترین مقدار CPUE، 99/57 دربهار مشاهده گردید. اندازه طول کل در اولین بلوغ جنسی حدود5/50 میلیمتر و اندازه طول کاراپاس در این خصوص 13 میلیمتر بود. بررسی میانگین حجم تخم در مناطق مختلف نشان داد که درشت ترین تخمها مربوط به میگوهای منطقه آلاگل و ریزترین تخمها مربوط به منطقه آجی گل می باشد. در دستگاه گوارش نمونه های بررسی شده نظر به اینکه بیشتر غذای خورده شده هضم شده بود و قابل شناسایی نبودند لذا براساس قطعات باقی ماده شناسایی شدند و نتایج زیر بدست آمد. بعد از غذای هضم شده شاخ و برگ گیاهان، بقایای حشرات با 48/7% بیشترین و بقایای ماهی با 22/2% کمترین درصد را دارا بود. در بررسی تغدیه ماهی کپور صید شده از هریک از تالاب ها، نمونه های از قسمتهای مختلف میگو M. nipponense مشاهده گردید.که در زیر به آن اشاره شده است.