چکیده: این آزمایش در تابستان 1387، با جمع آوری جلبک قرمز گراسیلاریا از چهار منطقه پرتراکم رویش جلبکی سواحل استان سیستان و بلوچستان (گواتر، چابهار، پزم و تنگ) و جلبک گراسیلاریوپسیس از سواحل استان هرمزگان و انتقال به مرکز تحقیقات شیلات چابهار انجام گردید. روش کار بدین ترتیب بود که در ابتدا جلبکها در آب شیرین شستشه شده واز مواد اضافی پاکسازی گردیدند، سپس یک کیلوگرم از جلبکهای تر انتخاب گردیده و رنگبری و سفید شدن جلبکها در نحوه روش کار به دو صورت صنعتی و آزمایشگاهی انجام گرفت. سپس جلبکها ی خشک شده، بمدت دو ساعت درمعرض اسید ضعیف قرار داده می‌شوند. دوباره جلبکها مورد شستشو قرار گرفته و در مقدار معینی آب شیرین به مدت 2 ساعت جوشانده می‌شوند، بلافاصله با استفاده از فیلترهای چشمه ریز فیلتر شده و آبگیری از ژل بدست آمده، با عمل انجماد در چندین مرتبه انجام می گردد. جهت آزمون و انتخاب مقدار مناسب ژل در ژلاتینه کردن مایعات از مقادیر 10، 20، 30، 40 و 50 گرم ژل در شیر پاستوریزه به مقدار 100 میلی لیتر استفاده گردید و معلوم شد که حداقل مقدار بین 20 تا 30 گرم بهترین نتیجه را میدهد. این آزمایش در 6 مرحله و با روش‌های مشابه برای هر دو جلبک انجام پذیرفت. نتیجه این آزمایشها، از یک کیلوگرم جلبک تر (به نسبت 8 به 1 با رطوبت حدود 20 درصد) حدود 125 گرم جلبک خشک بدست آمد. از 100 گرم جلبک خشک نیز بطور متوسط به ترتیب حدود 42/18 گرم و 03/13 گرم پودر ژل برای جلبک گراسیلاریا و گراسیلاریوپسیس بدست آمد. لغات کلیدی:جلبک قرمز- گراسیلاریا- گراسیلاریوپسیس- آگار- آبزی پروری- سواحل جنوب